Wijkoverstijgende (communicatie)inzet

Wijkreporters

Sinds oktober worden de wijkreporters begeleid vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP), van Vaart Welzijn.  Hiermee gaan ze een officieel samenwerkingsverband als vrijwilliger aan binnen Mijn Buurt Assen. Op deze manier streven we naar een optimale inzet van hun werk als fotografen voor onze website en sociale media.

Summerbreak

Dit jaar namen we voor het eerst deel aan de Summerbreak. Met als doel om de doelgroep jonge gezinnen te bereiken. Met een pop-up Buurt Informatie Centrum informeerden we de bezoekers op het terrein bij de Baggelhuizerplas over de activiteiten en mogelijkheden van Mijn Buurt Assen. We ontwikkelden een strip dat de werkwijze uitlegt voor het indienen van een buurtinitiatief. Voor kinderen was er de activiteit ‘Pimp je buurt’. In de MBA-boom zijn 60 wensen voor de buurt opgehangen door inwoners.


Website

De huidige website voldoet niet aan onze wensen rondom interactie en het verleiden tot het indienen van initiatieven. Daarom zijn we in het najaar gestart met een ontwikkelingstraject van een nieuwe, gebruiksvriendelijke website. Belangrijk onderdeel daarvan is een uitgebreide testfase waarbij we inwoners betrekken. In het eerste kwartaal van 2020 verwachten we dat de nieuwe website online is.


Film over Mijn Buurt Assen

Het afgelopen jaar hebben we opnames gemaakt van de wijkvernieuwingen in Assen-Oost, De Lariks en de Oude Molenbuurt. Hierbij volgen we een aantal huishoudens. Zo krijgen we een natuurgetrouw beeld van de beleving die inwoners hebben bij de (bouw)werkzaamheden en activiteiten. Dit resulteerde in een filmpje over de start bouw in De Lariks en in een film over de unieke aanpak van Mijn Buurt Assen. In 2020 volgt een filmpje over de ondersteuning van Mijn Buurt Assen bij initiatieven.

Verkiezing Superburen

Aan het eind van het jaar doet Mijn Buurt Assen altijd een oproep om een buurman/buurvrouw te nomineren voor de titel: Superbuur. Iemand die altijd voor anderen klaar staat of actief is in de buurt. Ook dit jaar ontvingen wij veel mooie en lieve mailtjes over Assenaren. In totaal kwamen 50 nominaties binnen. Aan 15 van deze toppers bezorgden wij een goed gevuld kerstpakket als dank voor de grote inzet en betrokkenheid bij de buurt.


Kerstbomenactie

Net als voorgaande jaren konden inwoners een kerstboom aanvragen voor hun buurt, straat of wooncomplex. De actie heeft als doel om rondom de feestdagen gezelligheid en ontmoeting in de buurt te creëren. Ook dit jaar zijn weer veel kerstbomen aangevraagd. Bewoners halen de door Mijn Buurt Assen bekostigde boom zelf op. De tegenprestatie die Mijn Buurt Assen verlangt, is het organiseren van een activiteit rondom de boom voor de buurt. In veel buurten in Assen gingen buren oliebollen bakken, of kwamen ze samen om glühwein en warme chocolademelk te drinken.


Social media contentstrategie

Op dit moment bereikt Mijn Buurt Assen (gedeeltelijk) haar doelgroep op sociale media, maar er is nauwelijks interactie. Dit heeft als gevolg dat Mijn Buurt Assen veel ad hoc deelt op de sociale media kanalen, waardoor de missie/visie niet altijd even duidelijk naar voren komt in de berichtgeving. Rond de zomer legde een stagiaire een eerste idee voor rondom een contentstrategie voor sociale media. In 2020 starten we de implementatie.