Dorpen

Onder de gemeente Assen vallen, naast onze stad, enkele prachtige dorpen. Dit zijn Witten, Loon, Rhee, Ter Aard, Ubbena, een deel van Vries, Zeijerveen en Zeijerveld. Uiteraard is Mijn Buurt Assen hier ook actief. Vanuit Ter Aard kwam dit jaar een mooi initiatief bij ons binnen. De inwoners wilden een meer dorpse uitstraling en een veiligere woonplaats realiseren.

Ter Aard: veiliger, schoner & mooier

Mijn Buurt Assen organiseerde een bijeenkomst bij de golfbaan waarin gesproken werd over de ideeën voor het dorp. Hieruit ontstond een compleet plan van aanpak voor een veiliger, schoner en mooier Ter Aard. Zo wilden de inwoners graag twee blikvangers in het dorp, nieuwe lantaarnpalen en kei-schapen of dierenbeelden van steen op elke drup, naar voorbeeld van de honden in Loon. Om het dorp veiliger te maken kwam onder andere het idee voor plantenbakken, informatieborden en Whatsapp preventieborden. 


Lantaarnpalen met dorpse uitstraling

Met dit plan van aanpak als leidraad gingen de bewoners aan de slag. Mijn Buurt Assen had hierin een vooral ondersteunende rol. Dit heeft uiteindelijk geleid tot enkele mooie resultaten. Alle lantaarnpalen zijn vervangen door meer dorpse armaturen. En er zijn twee lantaarnpalen geplaatst naast het fietspad richting Zeijen. Om het verkeer te remmen zijn plantenbakken geplaatst, waarvan het onderhoud door bewoners zelf wordt gedaan. 


Blikvangers voor Ter Aard

De kei-schapen zijn door de bewoners zelf geregeld en geplaatst en de aanplant bij de wegversmallingen zijn ook uitgevoerd. Hiermee hebben de inwoners van Ter Aard een sterk staaltje samenwerken laten zien. Waar een klein dorp groot in kan zijn!